vrijdag 25 februari 2011

Inleiding

Wanneer MBO studenten op stage gaan gaat er veel goed! Vaak groeien ze enorm in deze periode en komen ze als 'andere mensen' weer terug op school. Maar binnen het hele proces van de Beroeps Praktijkvorming (BPV) zijn ook veel knelpunten bekend. Het kan nog veel beter...

Kennisnet, Cinop en Twijnstra Gudde hebben onderzoek gedaan naar deze knelpunten en deze herleid tot negen knelpunten die allemaal behoren bij één van de fasen uit het BPV-protocol (Voorbereiding&Matching, BPV-periode, Beoordeling en Evaluatie).

En wat doe je als blijkt dat bijna alle knelpunten te maken hebben met communicatie... Inderdaad, dan denk je aan het inzetten van sociale media!

Er zijn vijf concepten ontwikkeld die bij kunnen dragen aan het oplossen van de knelpunten. Bij deze concepten wordt maximaal gebruik gemaakt van beschikbare (gratis) web 2.0 / social media toepassingen en zijn daarom ze direct toepasbaar.

Meer weten? Lees het nieuwbericht op de website van Kennisnet: http://mbo.kennisnet.nl/1217/het-gebruik-van-social-media-in-de-bpv en volg mij op Twitter (@miekevankeulen) waarbij ik mijn tweets over dit onderwerp met #socbpv aanduid. En volg de berichten op dit blog...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten