woensdag 27 april 2011

Klaar voor de start...

De blogberichten, presentaties en #socbpv tweets hebben hun vruchten afgeworpen! Veel onderwijsinstellingen tonen interesse in het project Sociale media in de BPV en willen hier 'iets' mee gaan doen.
Een mooi voorbeeld van hoe je sociale media voor je kunt laten werken. Geen enkele onderwijsinstelling hoefde gebeld te worden om de concepten toe te lichten en te vragen of ze wilden deelnemen aan een pilot. De aanmeldingen stroomden vanzelf binnen.

Drie scholen zijn geselecteerd om mee te doen. Voorwaarde was onder andere dat er in de pilotperiode (mei t/m dec 2012) een groep studenten daadwerkelijk op stage gaat. Op die manier kunnen ze voorbereid worden op het gebruik van sociale media en het gaan uittesten in de praktijk.

ROC Mondriaan, ROC ASA en Nimeto gaan de komende tijd experimenteren met het bloggen, netwerken en twitteren in de BPV. Daarbij gaan ze ook kijken hoe ze de verzamelde digitale informatie kunnen gebruiken om de kwaliteit van de BPV te verhogen en de relatie met de leerbedrijven te versterken.

Om ook andere geïnteresseerde onderwijsinstelilngen zoveel mogelijk te laten profiteren van de kennis en ervaringen die er tijdens dit project worden opgedaan, zal deze blog regelmatig worden bijgehouden. En houd ook de tweets met #socbpv in gaten.
Waar zouden we zijn zonder sociale media...

1 opmerking:

  1. Leuk initiatief. Ik mag woensdag a.s. een presentatie verzorgen over digitale didactiek en zal ook verwijzen naar deze blog.

    BeantwoordenVerwijderen